Quiz

Algemene gegevens

Geslacht:
Leeftijd:
Woonsituatie:

Kennis

1) In welk glas zit het hoogste promillage?
2) Een kater ontstaat door vochttekort in de hersenen.
3) Veel alcohol is ongezond voor het lichaam. Dit kan gevolgen hebben voor de staat van het lichaam. Welke van onderstaande beweringen is onjuist?
4) Na 3-7 glazen alcohol komen mensen in een stemming die bekend staat als "aangeschoten". Welke symptomen heeft dit als gevolg? Kies het antwoord dat onjuist is.
5) Vanaf 1 januari is de leeftijdsgrens voor alcohol bijgesteld naar 18 jaar en ouder. Welke van de onderstaande beweringen is onjuist?

Gebruik

6) Hoeveel glazen alcohol drink je gemiddeld per dag van de week?
Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

7) Drink je wanneer je alleen thuis bent?
8) Wat is het gemiddelde aantal glazen voor een dag die een man mag nuttigen om het verantwoord alcoholgebruik te mogen noemen?
9) Hoevaak drink je meer dan 5 glazen alcohol op een avond in de maand?
10) Heb je wel eens spijt van je eigen alcoholgebruik?
11) Alcohol in het verkeer is een hard gelag. Jaarlijks sterven er 250 bij een soortgelijk ongeval en raken er 2000 zwaargewond. Een percentage van 0,5 is toegestaan bij een ervaren bestuurder, dit staat gelijk aan 2 รก 3 glazen. Een beginnend bestuurder mag 0,2 promillage noteren. Dit staat gelijk aan 1 glas. Welke van de onderstaande beweringen is op jou van toepassing?

Omgeving

12) Alcohol heeft invloed op de gemoedstoestand van een mens. Welke van de onderstaande beweringen is het meest van toepassing op jou?
13) Als een vriend(in) van mij vaak te veel alcohol drinkt, durf ik hem/haar erop aan te spreken.
14) Welke van de onderstaande antwoorden is geen oorzaak voor alcoholisme?

Effect van alcohol

Hoewel het effect van alcohol per gebruiker verschillend is, vind je hieronder een indicatie van het alcoholeffect per persoon. Met een glas wordt een standaardglas bedoeld, deze zijn per drank verschillend, maar de ...

Lees meer
Alcohol & religies

In sommige geloven speelt alcohol een nadrukkelijke rol, denk hierbij aan Jezus die immers water in wijn deed veranderen. In andere religies is alcohol juist weer een zonde, daar waar zij helder en rein van geest di...

Lees meer
Psychologische klachten alcohol

Er zijn diverse psychologische klachten die gekoppeld worden aan het gebruik van alcohol. Deze effecten zijn redelijk heftig, dus het is zeker de moeite waard om je hierover te informeren. Mocht je een v...

Lees meer
zogetest.nl thuistests