Sportweddenschappen & Verslaving

Sport weddenschappen kunnen op basis van interesses van gokkers worden ingevuld. Men kan immers gokken op een grote verscheidenheid aan sporten. Niet alleen bekende sporten als voetbal, tennis en basketbal, maar ook sporten zoals ijshockey, darts en cricket bieden mogelijkheden tot sport weddenschappen. Sport weddenschappen blijven een kansspel. Het kijken naar eerdere resultaten van het lopende seizoen en andere analyses, geeft men een beeld van het te verwachten resultaat, echter kan de praktijk anders uitwijzen. Gokken op sport kan gericht zijn op het raden van uitslagen, eindstanden, topscorers, aantal kaarten etc.

Verantwoord spelen versus verslaving

Sport weddenschappen betekenen voor veel mensen ontspanning en amusement. Frequent wedden is alleen niet voor iedereen weggelegd. Verantwoorde (professionele) gokkers kennen hun eigen grenzen en nemen deel aan sport weddenschappen zonder dat hun sociale leven hieronder lijdt. Het aanvaarden van verlies wordt goed opgepakt.

Anderen weten echter niet wanneer het het juiste moment is om te stoppen met sport weddenschappen. Hierdoor zetten zij snel geld in zonder hierover na te denken, waardoor gigantische verliezen en frustraties kunnen ontstaan. De wedder vertoont compulsief spelgedrag die onder andere te herkennen zijn aan:

- Ongeremd spelen ongeacht het resultaat.

- Tevergeefs stoppen met sport weddenschappen.

- Overtuiging dat verlies omgezet kan worden in winst.

- Krankzinnig gedrag en voortdurende stemmingswisselingen.

- Afzondering van de sociale omgeving en maatschappelijke actualiteit.

Redenen voor een sport weddenschappen verslaving

Verslaving kan worden verweten aan verschillende factoren. Zo kunnen financiële problemen, inkomstenverlies en jobverlies mensen overhalen geluk te beproeven in de wereld van gokken op sportwedstrijden. Of kunnen depressieve gevoelens, zoals onder andere eenzaamheid, zorgen voor drang naar geluk. Andere redenen kunnen bijvoorbeeld drank- en drugsgebruik zijn.

Sport weddenschappen zijn echter een kansspel en kunnen hierdoor bepaalde situaties verergeren. Kans- en geldspelen zijn daarom dan ook nooit een oplossing voor financiële, emotionele en andere problemen. Wordt er echter geluk ervaren, waarbij endorfine word aangemaakt, dan kan dit leiden tot verslaving. Mensen hebben hierdoor geen rem meer en verergeren bestaande problemen of creëren nieuwe problemen.

Hulp bij een sport weddenschappen verslaving

Een verslaving kan op twee manieren worden aangepakt. Men neemt zelf maatregelen in de directe sociale omgeving. Zo kan men bijvoorbeeld familie en vrienden inlichten om een extra steuntje in de rug te krijgen. Of kan men iemand inschakelen om een oogje in het zeil te houden op de financiële situatie.

Als eigen maatregelen niet helpen, kan men ervoor kiezen professionele hulp in te schakelen. Afhankelijk van de duur van de verslaving en de ernst van de situatie kan er gekozen worden voor het volgen van periodieke sessies of opname in een kliniek.

Meer over Sportweddenschappen

Meer over sportweddenschappen vindt u op deze websites:

Psychologische klachten alcohol

Er zijn diverse psychologische klachten die gekoppeld worden aan het gebruik van alcohol. Deze effecten zijn redelijk heftig, dus het is zeker de moeite waard om je hierover te informeren. Mocht je een v...

Lees meer
Waarom drink je alcohol?

Alcohol drinken is niet per sé verkeerd, het gaat om de achterliggende gedachte ervan. Alcohol is geen middel om rustig te worden of problemen te vergeten. Mensen met weinig zelfvertrouwen worden plots p...

Lees meer
Alcohol & religies

In sommige geloven speelt alcohol een nadrukkelijke rol, denk hierbij aan Jezus die immers water in wijn deed veranderen. In andere religies is alcohol juist weer een zonde, daar waar zij helder en rein van geest di...

Lees meer
zogetest.nl thuistests