Bingo & Verslaving

Bingo is een kansspel dat zowel offline als online wordt gespeeld. Doel is om, afhankelijk van de gehanteerde spelregels, bepaalde lijnen of patronen te verkrijgen op een bingokaart gevuld met nummers. Nummers worden één voor één opgelezen en/of getoond. Tegenwoordig wordt online bingo steeds populairder. Voordelen zijn dat men comfortabel het spel kan spelen zonder 'Bingo' te hoeven schreeuwen. Daarnaast zijn de prijzen gunstiger, aangezien er gespeeld wordt voor geld. Offline bingo bevat ook prijzen in de vorm van goederen. Door de chatmogelijkheden bij online bingo sites, blijft het spelen van bingo een gezellig en interactief kansspel.

Wat maakt bingo zo verslavend?

Wat verschillende bingo spelers onderschatten is de fysieke verslaving die gepaard kan gaan aan bingo spelen. Zodra men geluk ervaart bij het spelen van bingo, bijvoorbeeld na het winnen van een bingo ronde, maakt het lichaam endorfine aan. Dit kan ervoor zorgen dat men een aangenaam gevoel krijgt in het lichaam, iets wat niet iedereen direct van zich af kan schudden. Hoe frequenter dit gevoel van geluk geluk naar voren komt bij het spelen van bingo, des te meer bingo gaat men spelen.

Hoe is een bingo verslaving te herkennen?

Een bingo verslaving kan zich op verschillende manieren uiten, dit is dan ook bij iedere persoon anders. Indicatiefactoren zijn in eerste instantie dat een persoon zeer gefocust is op bingo en gevoelens van irritatie, druk en gespannenheid ervaart bij het stoppen met bingo spelen. Als een persoon daarbij al vaker tevergeefs heeft geprobeerd te stoppen, is dit een alarmbel.

Gedrag kan verder uit de hand lopen indien een bingo verslaafde snel over de rooie gaat, conflicten heeft met familie en vrienden, geregeld in een sombere bui is of helemaal nergens zin in heeft. Dit kan zelfs leiden tot afzondering van zijn of haar sociale omgeving, mede door smoesjes en leugens die worden gebruik om de bingo verslaving te verhullen. Ingezette bedragen zullen steeds groter worden, waardoor bingo verslaafden ernstig in de financiële problemen kunnen komen.

Hulp bij een bingo verslaving

In eerste instantie kan men zelf maatregelen nemen om de bingo verslaving onder controle te krijgen. Om het spellen van het kansspel tot een minimum te beperken kan bijvoorbeeld een casinoverbod worden aangevraagd, de toegang tot een online bingo site worden geblokkeerd of financiën uit handen worden gegeven. Inschakelen van familie en vrienden kan hierbij een extra steuntje in de rug zijn.

Als zelfcontrole maatregelen niet helpen, kan men kiezen voor professionele hulp. Hoewel fysieke ontwenningsverschijnselen tijdelijk van aard zijn, is mentale verslaving moeilijker te bestrijden. Bingo verslaafden kunnen afhankelijk van de duur en ernst van de situatie worden geholpen door middel van periodieke gesprekken of opname in een afkick kliniek.

Meer over bingo

Meer over bingo vindt u op deze websites:

Alcohol in je omgeving

Alcoholgebruik kan de sfeer ten goede komen. Op festivals of feestjes is er daarom ook altijd genoeg te verkrijgen. Maar het is belangrijk om jezelf te kunnen plaatsen en dat je een goed zelfbeeld hebt. Als ander...

Lees meer
Kerstpakketten en alcohol

Het is weer zover, het kerstpakketten seizoen staat voor de deur en het is weer tijd om eens na te gaan denken over de kerstgeschenken. Weet u al wat u uw personeel gaat overhandigen dit jaa...

Lees meer
Alcohol & religies

In sommige geloven speelt alcohol een nadrukkelijke rol, denk hierbij aan Jezus die immers water in wijn deed veranderen. In andere religies is alcohol juist weer een zonde, daar waar zij helder en rein van geest di...

Lees meer
zogetest.nl thuistests