Kerstpakketten en alcohol

Kerstpakketten met alcohol blijven een issue

Het is weer zover, het kerstpakketten seizoen staat voor de deur en het is weer tijd om eens na te gaan denken over de kerstgeschenken. Weet u al wat u uw personeel gaat overhandigen dit jaar? De kerstpakketten staan weer online en u kunt dus alvast een kijkje nemen en een keuze maken. Het kiezen van een kerstpakket brengt soms wat zorgen met zich mee.

Ieder jaar weer worden er vragen gesteld over het alcohol gebruik in kerstpakketten, dit vanwege de regelgeving met betrekking tot de leeftijd van de ontvanger. Zo hebben we contact opgenomen met Kerstpakketten idee. Een bedrijf actief in de Nederlandse kerstpakketten handel, waaraan we gevraagd hebben of hun iets merken van de nieuwe regelgeving omtrent de alcohol wetgeving en het gedrag van hun klanten hierop.

Zonder flessen drank en alcohol

We hebben telefonisch contact opgenomen met de organisatie achter Kerstpakkettenidee. Volgens mevrouw P. Smeets (verkoop en advisering binnendienst) groeit de vraag naar kerstpakketten zonder alcohol. Dit heeft enerzijds te maken met de nieuwe regelgeving, maar ook met geloofsovertuigingen binnen het personeelsbestand. Kerstpakketten idee speelt hierop in door een aparte categorie aan te bieden van kerstpakketten zonder alcohol. De klant vindt op deze pagina een groot aanbod van zogenaamde halal kerstpakketten, waarin geen alcohol is opgenomen.

Kerstpakketten op maat

Ook al is het misschien nog geen december, de keuze voor een kerstpakket kan nooit te vroeg beginnen. De kerstpakketten bevatten de leukste producten en hebbedingetjes. Zowel voor mannen als vrouwen is er keuze genoeg. De geschenken kunnen worden samengesteld met allerlei soorten biertjes, wijntjes (al dan niet alcoholhoudend), keuken producten, andere culinaire hebbedingetjes. Ook ander soorten producten zijn een mogelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld een kerstpakket samen stellen met reisproducten, wellness producten, fotolijstjes of foto's op canvas en nog veel meer. Je kunt zelfs kiezen tussen heren en vrouwen pakketten. Kortom, maatwerk biedt ook een uitkomst voor vele bedrijven.  

Veilig en betrouwbaar

Volgens mevrouw P. Smeets zijn er ook bedrijven die vroeg in het jaar contact opnemen voor het stellen van de vraag of de zogenaamde fles wijn vervangen kan worden door een niet-alcoholhoudende drank, denk aan appelsap, alcoholvrij bier of een frisdrank. Op deze wijze wordt er door het bedrijf safe gespeeld en treden er geen complicaties of klachten op vanuit de ontvangers die liever een halal geschenk hadden willen ontvangen.

Terug naar overzicht
zogetest.nl thuistests